گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال هدایت پهپاد از داخل روسیه علیه کرملین-راهبرد معاصر

گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال هدایت پهپاد از داخل روسیه علیه کرملین

کارشناسان آمریکایی می‌گویند هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز کرملین احتمالا از داخل روسیه هدایت شده بودند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 06
کد خبر: ۱۸۲۶۷۶

به گزارش راهبرد معاصر. کارشناسان هواپیماهای بدون سرنشین مستقر در آمریکا ارزیابی کرده‌اند که احتمالاً پهپادهایی که در اوایل این هفته بر فراز کرملین سقوط کردند، از موانع دفاعی زیادی در داخل و اطراف مسکو فرار کرده اند و این نشان می‌دهد ممکن است این پهپادها از داخل روسیه پرتاب شده باشند.

 

به گفته «دانا گووارد»، رئیس بنیاد غیرانتفاعی ناوبری، مسکو حداقل از سال ۲۰۱۵ که شروع به استفاده از اقدامات متقابل الکترونیکی برای هدایت خودکار اشیا پرنده با جعل مکان‌های GPS کرد و در مورد محافظت از کرملین در برابر هواپیماهای بدون سرنشین، امکانات دفاعی و الکترونیکی بسیار بیشتری بکار برده شده است.

 

«جعل» مکانی وقتی اتفاق می‌افتد که یک سیگنال جی‌پی‌اس تقلبی برای جایگزینی یک سیگنال اصلی ارسال می‌شود تا سیستم‌های هدایت الکترونیکی را در پهپادها یا دستگاه‌های دیگر فریب دهد.

 

گووارد گفت که وجود تجهیزات دفاعی جعل مکان برای پهپادها در اطراف مسکو و کاخ کرملین می‌تواند به این معنا باشد که اگر پهپادی در مسکو و یا نزدیکی کاخ کرملین مورد استفاده قرار می‌گیرد، احتمالاً از GPS استفاده نمی‌کند یا به صورت دستی کنترل می‌شود که این کنترل دستی در همان نزدیکی‌های محل حادثه صورت می‌گیرد، چون امکان ارسال پهپاد از فاصله‌های دور نیست.

 

این در حالی است که روز گذشته «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگ‌های در هند، در جمع خبرنگاران تأکید کرد که مسکو صرف‌نظر از انگیزه حمله پهپادی به کاخ کرملین، حتماً به این «اقدام تروریستی و خصمانه» پاسخ خواهد داد.

 

وی در این‌باره گفت: اگر معتقدید که چون آمریکا و اوکراین مشارکت در حملات پهپادی علیه کرملین و محل اقامت رئیس‌جمهور (پوتین) را رد کرده‌اند، ما نیز آنچه را می‌دانیم را کنار خواهیم گذاشت، کارساز نیست. تمام ارزیابی‌های ما درباره حمله تروریستی به کرملین انجام شده و همه همتایان من که با آنها صحبت کردم، این حمله را محکوم کردند.

 

به گفته لاوروف «این حمله، اقدامی آشکارا خصمانه بود و کاملاً روشن است که تروریست‌های کی‌یف، بدون حمایت اربابان‌شان (دولت آمریکا) دست به چنین کار نمی‌زنند.روسیه به این اقدام پاسخ خواهد داد، صرف‌نظر از اینکه این حمله پهپادی بهانه‌ای برای تشدید جنگ باشد یا نه.»

 

روز چهارشنبه دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در خبری فوری اعلام کرد که شامگاه سه‌شنبه محل اقامت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور در کاخ کرملین هدف حمله پهادی قرار گرفته، اما نیروهای امنیتی روسیه موفق شدند با «اقدامات جنگ الکترونیکی» این پهپادهای انتحاریِ کامیکازه را منهدم کنند. طبق گزارش مقامات روسیه این حمله خسارت و تلفاتی در پی نداشته و پوتین هم به علت اینکه در زمان حمله در خارج از پایتخت بوده، آسیبی ندیده است.

 

دولت روسیه مسئولیت این حمله متهورانه را مستقیم متوجه «تروریست‌های رژیم کی‌یف» کرده و «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کاخ کرملین هم تأکید کرد این «اقدام تروریستی برنامه‌ریزی‌شده و تلاشی برای ترور رئیس‌جمهور بود و مسکو این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در زمان و مکان مناسب به این اقدام پاسخ دهد.»

 

با این حال میخائیلو پودولیاک، مشاور ولودمیر زلنسکی، ریاست جمهوری اوکراین بلافاصله با ارسال پیامی به خبرنگاران هر گونه ارتباط دولت و ارتش اوکراین با این حمله را رد کرد و گفت: «البته که اوکراین هیچ ارتباطی با حملات پهپادی به کرملین ندارد» و مدعی شد که «روسیه در جبهه‌های نبرد از ما هراس دارد و این صحنه‌سازی‌ها را خود روسیه انجام می‌دهد و به نظر می‌رسد در جهت زمینه‌سازی برای انجام اقداماتی صورت گرفته است.»

 

هر چند دولت اوکراین ظاهراً مشارکت در حمله پهپادی علیه رئیس‌جمهور روسیه را رد کرده، مقامات مسکو اما رسماً سرویس امنیتی اوکراین را مسئول این حمله دانسته و تأکید دارند که حتماً به این «اقدام تروریستی» پاسخ خواهند داد.

 

هنوز مشخص نیست که پاسخ روسیه به تلاش برای ترور شخص اول این مملکت چه خواهد بود، اما در اولین واکنش در سطح مقامات ارشد، «ویاچسلاو ولودین (Vyacheslav Volodin)»، رئیس دومای دولتی روسیه تأکید کرد« اقدام تروریستی علیه رئیس جمهور ما، حمله به روسیه به شمار می‌رود.»

 

وی دراین‌باره گفت: رژیم نازیِ کی‌یف باید به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود. سیاستمداران غربی که برای رژیم کی‌یف تسلیحات ارسال می‌کنند باید بدانند که نه تنها حامیان مالی، بلکه شریک مستقیم تروریسم شده‌اند. ما خواستار استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قادر به توقف و نابودی رژیم تروریستی کی یف باشند.

 

«استفاده از سلاح‌هایی که قادر به توقف و نابودی اوکراین» به حد و اندازه کافی روشن است که بگوییم اشاره این مقام روس استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی علیه اوکراین است. و از طرفی دیگر «دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه و رئیس‌جمهور سابق این کشور در واکنش به حملات پهپادی به کاخ کرملین گفت: هیچ گزینه‌ای جز حذف فیزیکی زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) وجود ندارد./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده